Skip to content

Freelance tekstschrijver

Door ontdekkingen als het toeslagenschandaal blijkt maar weer hoe belangrijk en vitaal een goede, onafhankelijke pers is. Ik ben al vele jaren werkzaam in de journalistiek als freelance tekstschrijver en heb daarbij een speciale passie voor en specialisatie in onderwerpen als: ondernemers en bedrijven, religie en zingeving, muziek en het onderwijs. Verder is een van de belangrijkste dingen voor mij, dat ik de verhalen zo goed mogelijk overbreng. Hoewel ik inmiddels al dertig jaar als freelance tekstschrijver werk in de journalistiek, kunnen verhalen en gebeurtenissen mij nog steeds ontroeren. Ik doe dan ook altijd mijn uiterste best om deze emotie in woorden te vangen. De cruciale vraag die ik mijzelf dan dus ook altijd stel is: “waar zit de emotie?”

De freelance tekstschrijver voor jou

Zoals ik al had verteld, ben ik al dertig jaar werkzaam in de wereld van de freelance tekstschrijvers. Of dit nu kranten, tijdschriften of websites zijn, ik heb het allemaal gedaan. Ook ben ik al 25 jaar eindredacteur bij een magazine. Hoewel dit natuurlijk flink wat tijd eist, kan ik me toch niet inhouden om er af en toe ook zelf op uit te gaan. Het onderzoek en de interviews blijven voor mij toch echt het allerleukste onderdeel van een freelance tekstschrijver.

Onderwerpen

Een van de onderwerpen die ik het liefst behandel en waar ik de meeste kennis over heb, is dus muziek. Als klein jongetje al raakte ik in de ban van allerlei verschillende genres. Of het nu pop, rock, indie, folk, country of jazz is, ik vind het allemaal ongelooflijk interessant. Ik heb daarom dus ook vele recensies geschreven over alle muziek die je je maar kunt bedenken. Verder heb ik ook een flink aantal interviews met artiesten gedaan. Dit zijn zowel binnenlandse, als ook buitenlandse artiesten. Interviews in het Engels afnemen en de Engelse taal in haar algemeenheid is voor mij geen probleem. 

 

Ook vind ik het leuk om over onderwijs te schrijven. Niet alleen omdat dit een ongelooflijk interessant en soms ingewikkeld onderwerp is voor een journalist freelance, maar ook omdat ik zelf vijf jaar voor de klas heb gestaan. Ik heb zowel op basisscholen als ook op speciaal onderwijs les gegeven en heb dit altijd met veel plezier gedaan. Echter kan ik door dit inkijkje ook meer meeleven met de problematiek die het onderwijs helaas altijd lijkt te volgen. Maar ik ga ook graag de leuke kanten van het onderwijs achterna. Dit resulteert veelal in ongelooflijk leuke interviews met leraren van allerlei verschillende leeftijden en achtergronden.

Freelance tekstschrijver

Heeft u een vraag?