Skip to content

Freelance tekstschrijver

Door ontdekkingen als het toeslagen schandaal blijkt hoe belangrijk en vitaal een goede, onafhankelijke pers is. Ik ben al dertig jaar werkzaam in de journalistiek als freelance tekstschrijver en heb daarbij een speciale passie voor en specialisatie in onderwerpen als: ondernemers en bedrijven, religie en zingeving, muziek en het onderwijs. Hoewel ik al dertig jaar als freelance tekstschrijver werk in de journalistiek, kunnen verhalen en gebeurtenissen mij nog steeds ontroeren. Die emotie wil ik in woorden vangen.

De freelance tekstschrijver voor jou

Kranten, tijdschriften en websites zijn de media waar ik voor werk. Bovendien ben ik nu 26 jaar hoofdredacteur van een muziekmagazine, met abonnees in Nederland en België. Hoewel de organisatie flink wat tijd eist, kruipt het bloed waar het niet gaan kan en blijf ik interviews doen. Het blijft het allerleukste onderdeel van een freelance tekstschrijver.

Onderwerpen

Muziek ligt me na aan het hart, waar ik in de loop der jaren veel kennis van opdeed. Als klein jongetje al raakte ik in de ban van allerlei verschillende genres. Pop, rock, indie, folk, country of jazz, het is gesneden koek. De hoeveelheid interviews en recensies is zeer groot. Dit betreft artikelen over zowel binnenlandse als buitenlandse artiesten. Interviews in het Engels afnemen en de Engelse taal in haar algemeenheid is voor mij geen probleem.

Ook het onderwijs is geen onbekend terrein. Niet alleen omdat dit een interessant en soms ingewikkeld onderwerp is voor een freelance journalist, maar ook omdat ik zelf vijf jaar voor de klas heb gestaan. Zo gaf ik les op zowel basisscholen als in het speciaal onderwijs. Met die ervaringen heb ik voeling met de problematiek die het onderwijs helaas altijd lijkt te volgen. Ook ga ik graag de leuke kanten van het onderwijs achterna. Dit resulteert in boeiende interviews met leraren van verschillende leeftijden en achtergronden.

Freelance tekstschrijver

Heeft u een vraag?