Skip to content

Journalist freelance

Als journalist freelance ben je constant onderweg. Interviewtje hier, onderzoekje daar. Je moet er maar net zin in hebben. Gelukkig heb ik dat zeker! Sterker nog, het veldwerk is voor mij het allerleukst! Juist al die ontroerende of juist grappige verhalen maken het werk als journalist freelance zo leuk. Ik werk al dertig jaar in de journalistiek in Ede en heb in die tijd een flinke dosis ervaring opgedaan. Hierdoor heb ik wel een paar specialisaties, maar kun je mij eigenlijk over alles laten schrijven. Van politiek tot natuur en cultuur, of van onderwijs tot zorg, je kunt het gerust aan mij overlaten.

Politiek

Ik heb voor een lokaal nieuwsblad jarenlang de gemeentepolitiek behandeld. Of het nu ging om de heisa rondom het bepalen waar een asielzoekerscentrum moest komen te staan, of wie de lijsttrekkers waren van alle politieke partijen, ik stond vooraan om te interviewen en verslag te doen.

Natuur, cultuur en recreatie

Hierbij lijkt op het eerste gezicht vaak niet heel veel te halen, maar zeker in de natuur zijn er veel punten waarop men het oneens kan zijn. Als er weer eens een snelweg moet worden verbreed en daarvoor bos moet worden gekapt, dan zal daar weerstand tegen zijn. Het is mijn taak om dan een mooi profiel te schetsen wat recht doet aan de emoties en belangen die er spelen. Maar ook gesprekken met willekeurige mensen op campings kunnen mij als journalist freelance telkens weer verbazen. 

Onderwijs

Het onderwijs heeft voor mij toch wel een speciaal plekje. Ik ben zelf vijf jaar werkzaam geweest als leraar en heb in deze tijd veel mooie ervaringen opgedaan. Ik vind het dan ook heel fijn om regelmatig met leraren het gesprek aan te gaan. Hoe staat het er nu voor op school? Krijgen jullie de roosters nog rond? Maar ook: “Wat is de essentie van jouw vak?”. Ik vind het belangrijk om niet alleen een globaal beeld te krijgen van het onderwijs, maar ook van de onvermoeibare leraar, die met hart en ziel lesgeeft.

Zorg

Human interest staat bij mij voorop. Als journalist freelance is de zorg dan een heel goede plek om deze verbinding tussen mensen aan te gaan. Of dit nu ziekenhuismedewerkers zijn of bejaarden in een bejaardenhuis, er zijn genoeg verhalen te vertellen. Hoe zorg je ervoor dat er voor iedereen goed gezorgd kan worden? Wat is daarvoor nodig en waar gaat het vaak mis? 

Journalist freelance

journalist freelance voor jou

Mocht je een freelance journalist zoeken met hart voor zijn werk, neem dan vooral contact met me op!

Heeft u een vraag?