Skip to content

Journalistiek Ede

Fascinatie speelt voor mij een grote rol bij het schrijven van artikelen. Of dit een uitgesproken muzikant is of een onbekend persoon, iedereen heeft een verhaal. Dit heb ik ervaren bij mijn werk in de journalistiek in de omgeving van Ede. Het is mijn taak dit verhaal zo goed mogelijk te vertellen. De emotie speelt daarin een belangrijke rol. Ik zorg er altijd voor dat die ook in de tekst terecht komt. De lezer moet echt mee kunnen leven tijdens een verdrietig verhaal, maar ook mee kunnen lachen als er een hilarisch verhaal wordt verteld.

Bedrijven en ondernemers

In mijn tijd in de journalistiek in Ede heb ik heel veel artikelen geschreven. En hoewel ik het zeer interessant vindt om te schrijven over bedrijven en ondernemers, vormt dit ook vaak een van de lastigste onderwerpen. Zie mensen maar enthousiast te krijgen over een bedrijf dat machines maakt voor rioolreiniging bijvoorbeeld! Dat is precies de uitdaging die ik niet schuw. Het is aan mij de taak om de passie die bij mijn gesprekspartners leeft, te ontfutselen.

Journalistiek Ede

Religie en zingeving

Nog zo’n mooi onderwerp. In mijn wekelijkse rubriek Bespiegelingen, die ik inmiddels al acht jaar verzorg, ga ik in op de grote vragen van het leven. Wat is de zin van het leven? Is er leven na de dood? Hierbij ga ik in gesprek met allerlei mensen. Katholiek, islamiet, agnost, hervormd, boeddhist, iedereen krijgt een plekje aan de tafel. Met hen ga ik de diepte in, ook op het gebied van de theologie. Het blijkt namelijk dat zingeving voor iedereen relevant is. Iedereen heeft behoefte aan zingeving. Of dit nu God is of misschien je vrijwilligerswerk bij een verzorgingshuis of de voedselbank. Wat je zingeving is, maakt eigenlijk niet uit, want iedereen vult dit anders in.

Journalistiek in Ede

Ik ben een bevlogen en enthousiaste freelance tekstschrijver werkzaam in de journalistiek in Ede. Je kunt mij voor allerlei onderwerpen op pad sturen. Dit kan religieus van aard zijn, maar kan ook gaan over bevlogen ondernemerschap. Bovendien schrijf ik graag over onderwijs, zorg, muziek, politiek en natuur, cultuur en recreatie. Graag kom ik een artikel voor jou schrijven.

Heeft u een vraag?