Skip to content

Journalistiek Ede

Fascinatie speelt voor mij een grote rol bij het schrijven van artikelen. Ik ben werkzaam in de journalistiek in Ede en heb altijd gezocht naar fascinatie. Of dit een uitgesproken muzikant is of een onbekend persoon, iedereen heeft een verhaal. Het is mijn taak dit verhaal zo goed mogelijk te vertellen. De emotie speelt daarin een belangrijke rol. Ik zorg er dan ook altijd voor dat de emoties die ik ervaar tijdens het interview, ook in de tekst terecht komen. De lezer moet echt mee kunnen leven tijdens een verdrietig verhaal, maar ook mee kunnen lachen als er een hilarisch verhaal wordt verteld.

Bedrijven en ondernemers

In mijn tijd in de journalistiek in Ede heb ik heel veel artikelen geschreven. En hoewel ik het super interessant vindt om te schrijven over bedrijven en ondernemers, vormt dit ook vaak een van de lastigste onderwerpen. Zie jij mensen maar enthousiast te krijgen over een bedrijf dat machines maakt voor rioolreiniging bijvoorbeeld! Maar dat is nou precies de uitdaging die ik niet schuw. Ook mensen of bedrijven die dingen doen, die niet iedereen meteen interessant vindt, hebben vaak hele mooie verhalen. Het is dan aan mij de taak om deze hen te ontfutselen.

Journalistiek Ede

Religie en zingeving

Nog zo’n mooi, maar lastig onderwerp. In mijn wekelijkse rubriek “Bespiegelingen”, die ik inmiddels al acht jaar schrijf, ga ik in op de grote vragen van het leven. Wat is de zin van het leven? Is er leven na de dood? Hierbij ga ik in gesprek met allerlei soorten mensen. Katholiek, islamiet, agnost, hervormd, boeddhist, iedereen krijgt een plekje aan de tafel. Met hen ga ik vervolgens de diepte in. Het blijkt namelijk dat zingeving voor iedereen relevant is. Dat is natuurlijk ook niet gek. Iedereen heeft behoefte aan zingeving. Of dit nu God is of misschien je wekelijkse uitje naar een voetbalstadion. Wat je zingeving is, maakt eigenlijk niet uit, maar iedereen deelt het anders in. Dat is een van de dingen die in deze gesprekken heel mooi naar boven komen.

Journalistiek in Ede

Ik ben dus een bevlogen en enthousiaste freelance tekstschrijver werkzaam in de journalistiek in Ede. Je kunt mij voor allerlei verschillende soorten onderwerpen op pad sturen. Dit kan dus religieus van aard zijn, maar ook puur ondernemerschap. Verder schrijf ik ook graag over onderwijs, zorg, muziek, politiek en natuur, cultuur en recreatie. Graag kom ik ook een keer een artikel voor jou schrijven. Laat het me gerust weten!

Heeft u een vraag?